Skip to main content

BDO Haasrode – Tectum Achel 3-1

Dit was de wedstrijd na de zeer goede wedstrijd tegen Roeselare. De verwachtingen waren ook zeer hoog . Want als we daar punten zouden nemen en misschien zelfs gaan winnen konden we spreken van een super start van dit seizoen.
Het was wel een wedstrijd waar we gehavend aan moeten starten, want Brian Schouren was uit met een buikspierblessure en Brecht Campforts een aantal weken uit na een blessure aan de enkel, opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Roeselare.

Eerste set start Tectum Achel met Verschueren , Zoodsma , Koelewijn , Van Dyck , Van der Kamp en Polman als opp. en libero Polman
Haasrode met De Paepe , Peters , Van Walle , De Saedeleer , Cosemans , Baetens en libero Albert

Het is vanaf de start duidelijk dat de twee ploegen veel respect voor elkaar hebben en beiden niet willen verliezen.

Set 1 start aftastend , voorzichtig en gelijk opgaand in de puntenstand.
Die loopt van 3/3 naar 6/6 en naar 9/9. Bij deze stand slaat Baetens een ace met zijn opslag , scoren Peters en van Walle elk hun aanval en staat het 12/9 en neemt Achel zijn eerste TO.
Maar we geven niet af en na twee goede aanvallen van van de Kamp en een ace van Koelwijn staan we weer voor met 14/15.
Maar een bijna niet af te stoppen van Walle houdt Haasrode in de wedstrijd en brengt hen in zijn eentje weer op voorsprong 19/16.
Cosemans verdeelt snel naar de hoeken en ons middenblok kan hierdoor slecht sluiten.
De tweede To van coach Meertens is er op 20/16. Maar we zijn gekomen om punten te halen ,dus na twee punten van Zoodsma en een blok van Koelewijn ( het midden draaide goed ) staat het weer 20/19 en is alles terug mogelijk.
Dat dachten we althans , vanaf nu gaat het zeer snel .
Aanval van Walle 21/19 , Baetens 22/20 , blok op Polman 23/21 , van de Kamp foute aanval 24/21 en een opslag ace van van Walle 25/21.
Set gedaan maar met een wrang gevoel , er zat meer in .

Tweede set starten beide ploegen met dezelfde spelers.
Tectum Achel moet wel, omdat het wegens blessure leed geen spelers over heeft en bij Haasrode zien ze geen reden om te wisselen.

Deze set start op het zelfde elan als de eerste.
Twee ploegen die alles uit de kast halen om te winnen maar toch ook zeer voorzichtig zijn en niet in de val van de tegenstander wil lopen.
We krijgen nu wel de zware opslagdruk die Haasrode heeft beter onder controle waardoor we onze middenmannen meer in de aanval kunnen betrekken.
En dit heeft resultaat , zij scoren en houden de tegenstander bij hen zodat onze hoekaanvallers ook meer vrijheid krijgen.
We dwingen hierdoor Haasrode in zijn eerste TO op 11/12.
Van Walle wordt nu meer afgeblokt en als Haasrode ook opslagen begint te missen lopen we verder uit en neemt coach Eyckmans bij 16/19 zijn tweede TO op .
Een goed spelende Zoodsma maakt punt 18/21.
Hierna volgt een wissel bij Haasrode Pardon komt er in de midden De Saedeleer vervangen.
En dan gaat het snel voor ons.
Aanval van de Kamp 20/22 , Verschueren blok op van Walle 20/23 , en dan maakt een niet af te stoppen van de Kamp het uit met zijn aanvallend werk 21/25.

Derde set starten beide ploegen zoals ze de tweede set zijn gestopt.

Achel start deze set goed , aanval van Dyck 0/1 , blok Koelewijn /van de Kamp op van Walle 0/2 een opslagmisser van Pardon 0/3.
Maar Haasrode geeft geen vrij spel en komt al vrij snel terug onder impuls van van Walle 5/5.
Dan begint het spelletje weer te lijken op de voorgaande sets. Vechten voor elk punt maar toch afwachtend en voorzichtig spelend. Twee ploegen die echt niet willen verliezen.
Het blok van Achel blijft beter draaien maar Haasrode lost dit veelvuldig op met listige tipballen die we niet echt onder controle krijgen.
Wanneer Peters scoort met zijn opslag neemt Achel zijn eerste TO bij 15/13.
Maar als van de Kamp aanvallend punt 16 en 17 maakt en van Dyck met een ace de stand 18/18 op het bord zet staan we weer waar we begonnen zijn, gelijk in de puntenstand.
Na de zoveelste aanval van van de Kamp en een pipe aanval van van Dyck 19/20. Aanval van Peters 21/20 een Achel neemt zijn tweede TO.
Haasrode loopt nu weg , aanval Peters en een blok op Polman 23/20.
Maar we hebben de laatste tijd al voor hetere vuren gestaan en zijn het gewoon aan het worden om het einde lang en spannend te maken.
Aanval van de Kamp 23/21, Polman 23/22 en Haasrode neemt zijn eerste TO.
Peters scoort punt 24/22 , Polman punt 24/23 , en wanneer de defense op een harde aanval van van Walle het plafond raakt staat de eindstand van 25/23 op het bord .

Vierde set starten dezelfde spelers als in set drie.

We komen snel op voorsprong , aanval Polman 0/1 , ace Verschueren 0/2. Maar na een blok op Polman en een receptiefout van Brouns staat het ook snel 4/2 en neemt Meertens zijn eerste TO.
Maar goed aanvalswerk van Polman en van de Kamp houden het evenwicht. En bij 5/5 kunnen we weer met het gewone spel beginnen.
Er wordt door beide ploegen hard gewerkt voor elk punt. Punten die niet cadeau worden gegeven maar moeten worden verdiend.
Beide ploegen trachten met hun opslagen zoveel druk te maken waardoor er veel storende missers zijn.
Op een bepaald moment worden er 7 ballen achter elkaar gemist.
Maar ook deze set blijft spannend , goed verdedigingswerk word aanvallend afgemaakt langs beide kanten.
Ook nu moet er voor elk punt blijven worden gevochten, tussenstanden van 5/5 naar 8/8 en 13/13 zeggen genoeg.
Maar veel blijft rond van Walle draaien, een aanvaller die een ploeg kan rechthouden en wat hij dus ook doet.
Achel wil echter deze set ook graag binnen halen , we willen graag punten mee terug naar Achel brengen .
Aanval Polman 15/16 , Baetens 16/16 , Zoodsma 16/17 , Peters 18/17 en Achel neemt de tweede TO.
Zelfs nu , op het einde van de vierde set , wordt er keihard voor elk punt gevochten.
Aanval Polman 21/20, Koelewijn een zeldzamen opslagmisser 22/20 , blok op van Walle 22/21 , Baetens scorend 23/21, plaatsbal Polman 23/22 , terug aanval Baetens 24/22 , netfout van Pardon 24/23 en dan mag het hun beste speler , Gert van Walle afmaken met een aanval 25/23.

Jammer , maar met een gehavende ploeg een zeer goede wedstrijd afgewerkt.
Iedereen een zeer goede job gedaan , lovende kritiek uit het kamp van Haasrode maar waar we niet veel aan hebben, punten waren leuker en verdiend geweest.

Op naar de volgende midweek, beker in en tegen Roeselare op een woensdag.
Van een moeilijk , verre verplaatsing gesproken op een gewone werkdag !!