Skip to main content

Beachvelden in Achel!

Hoera! Het is zover! De beachvelden in Hamont-Achel zijn klaar.

Op drie september 2020 heeft Jan Meertens voor de eerste keer samengezeten met stadsdiensten. Vele gesprekken zouden daarop volgen. In eerste instantie zou de beachaccommodatie aangelegd worden gelijktijdig met de bouw van de nieuwe hal.

De volgende argumenten hebben er ongetwijfeld toe bijgedragen het proces te doen versnellen:

  1. het beachvolleybal is momenteel hot en om nog drie jaar te moeten wachten terwijl alles voorhanden was leek ons niet wenselijk.
  2. het polyvalent gebruik maken van de accommodatie.
  3. samenwerking met het onderwijs om van jongs af kennis te maken met allerlei beachsporten.

Dit alles heeft het College van Schepenen er toe doen besluiten om een en ander naar voren te halen en geen voorlopige maar definitieve beachaccommodatie aan te leggen. Dit heeft ertoe geleid dat er nu fantastische beachvelden liggen waar nergens op bezuinigd is.

Jan Meertens: “Ik moet nadrukkelijk vermelden dat de samenwerking tussen schepen sport, burgemeester en m.n. Hanne Nelissen die alles geco√∂rdineerd heeft meer dan voortreffelijk is geweest en daar mogen we allen fier op zijn. Mijn job zit erop, het is nu aan de clubs om het beachverhaal te gaan uitbouwen. Dank voor al diegenen waar ik prettig mee samengewerkt heb.”

En dat laatste zijn we volop mee bezig. Bert Lauwers en Mano Hendriks zijn ondertussen al bezig geweest met het maken van een beachplan zodat onze club op korte termijn gebruik kan maken van de beachvelden. We zijn dan ook blij dat de eerste (beach)balletjes werden geslagen en dat onze leden weer samen kunnen komen.

We zien jullie snel weer op (of naast) het beachterrein!