Skip to main content

Caruur Gent – Tectum Achel 3-0 (25-20, 25-23, 25-19)

Thuis wonnen we afgetekend met 3/0, met zeer goed spel en een ijzersterk blok.
We vertrokken dus met hoge verwachting richting Gent.
Ook al omdat er – winnen stond gelijk met het eindigen op een 4de plaats – toch wel wat druk op de wedstrijd zat.
Maar we waren door de staf ook gewaarschuwd, “Gent is een goede ploeg die thuis altijd wat meer kan”.

Tectum Achel start met Verschueren , Bontje , Koelewijn , Van Dyck , Van de Kamp , Campforts en als libero Brouns
Caruur Gent met , Plaskie ,D’Heer,Ayhi ,Ogink, Degruyter, Vandecaveye en als libereo Dufraing.

Achel start de wedstrijd zeer goed, goede aanvalswerk van van de Kamp en Campforts. Een goede opslagreeks van van de Kamp en Gent neemt zijn eerste TO al op 1/5.
in deze fase creeren we veel opslagdruk en heeft Gent receptie problemen. We bouwen deze voorsprong nog wat uit naar 3/8 maar Gent laat niet los. Onder impuls van een goed spelende Ahyi komen ze terug naar 5/9.
En als onze opslagdruk minder wordt , de receptie bij Gent beter komt en de spelverdeler dus meer mogelijkheden krijgt, wordt Gent steeds beter. Wanneer Ogink een opslag ace slaat bij 8/9 neemt coach Meertens zijn eerste To.
Maar het tij is gekeerd en Gent zit nu volledig in de wedstrijd.
Ahyi blijft zijn ballen scoren , de midden mannen D’heer en Ogink doen meer dan hun ding en dus zit Achel op zijn beurt in de problemen. De opslagen gaan vanaf nu voor 90% richting van de Kamp en die gaat meermaals in de fout .
Meestal is dit geen probleem en lost hij het aanvallend nog op maar ook dit lukt hem vandaag niet.
De opslagdruk van Gent neemt allen maar toe en zo dwingt men Achel de foutenlast op. Achel neemt nog een tweede TO bij 20/18 maar het helpt niet echt.
Ahyi maakt meteen een opslag ace 21/18 , na een foute receptie van van de Kamp maakt Vandecaveye 22/18. Een foute opslag van Verschueren 23/19 , de ingekomen Polman ( voor van de Kamp ) wordt afgeblokt 24/19 en als Polman nog een keer in de fout gaat staat de eindstand van 25/20 op het bord.

Beide ploegen starten de tweede set terug als de eerste, dus van de Kamp terug in de basis.
Van bij de start van deze set wordt het duidelijk dat Van de Kamp volledig geviseerd wordt in de receptie , hij krijgt elke bal , en kan daar vandaag niet echt goed mee om !
Ook deze set van Achel wordt gekleurd door een hoge foutenlast.Gebrekkig in de receptie , aanvallen die dikwijls stranden in een Gents blok. Neen , we hebben al betere wedstrijden gespeeld.
En toch kan Gent niet echt ver van ons weglopen, Campforts die regelmatig scoort, van de Kamp die niet goed speelt maar keihard werkt , van Dyck die goede met slecht dingen afwisselt, Brouns die door Gent volledig uit de wedstrijd wordt gehouden maar toch zijn ding doet in de verdediging.
Blijven alleen de middenmannen nog over die trachten hun ding te doen, maar door een gebrekkige receptie ook in de problemen zitten.
Maar ook Gent speel met ups en downs en kan hierdoor niet echt groot verschil in de setstand maken.
Met Vandecaveye aan de opslag loopt Gent uit naar 20/18 waarbij Achel zijn eerste TO neemt.
Gent kent nu een goede periode en dwingt hierdoor ook het geluk een beetje af. Moeilijke verdeigingsballen komen toch goed bij de aanvallers terecht die dan ook meteen scoren. En toch, een opslag ace van van de Kamp 21/20 , aanval Ahyi 22/20 , aanval Koelewijn 22/21 , niet echt een groot verschil.
Blok van Campforts/Bontje op Plaskie 23/22 , een aanval van van Dyck 23/23 waarbij Gent zijn tweede TO neemt.
Plaskie scoort dan 24/23 en wanneer we dan weer een keer in het Gentse blok stranden staat de eindstand van 25/23 ook weer op het bord.

Ook de derde set starten beide ploegen met dezelfde spelers.
Bij het begin van deze set gaan de punten gelijk op. Goede aanvallen wisselen af met domme fouten, maar minder bij Gent dan bij Achel.
Het echt grote verschil zit hem in de opslagdruk van Gent.Hier vinden we niet echt een oplossing op.
Gent blijft Van de Kamp viseren en hij vindt hier niet echt een oplossing voor.En wanneer Ogink bij 10/7 aan de opslagkomt komt en met hulp van zijn ploeg naar 14/8 serveert is de kloof gemaakt.
Bij deze stand wordt Zoodsma nog ingebracht voor Bontje,maar het is te laat.
Na wat goede acties van Achel neemt Gent een TO op 15/11 maar gaat nadien gewoon op zijn elan verder. Blok op Campforts 18/11 , een scorende Polman, ingekomen voor van Dyck, 19/12.
Koelewijn nog een blok op Ahi 19/15 en een tweede TO van Gent. Maar ook deze set gaat verdiend naar Gent met 25/19.

Verdiende overwinningen van Caruur Gent tegen een matig Tectum Achel. Extra zuur bij dit veries is dat Haasrode thuis wint tegen Roeselare met 3/0.
Maakt wel dat de wedstrijd van volgende week tegen Haasrode nog belangrijker en spannender wordt.
En kunnen beide ploegen volledig vanuit eigen kracht de overwinning trachten af te dwingen.
Dus alle supporters op post, want we kunnen alle steun hierbij gebruiken.