Skip to main content

De poort naar Europa.

Achel naar Europa?

Play-offs II (officieel ‘Challenge Final 4’) is halfweg. En deze strijd om een ticket voor Europees volleybal verloopt – zoals verwacht – lekker spannend. Nu ja… áls, áls, áls Tectum Achel vorig weekend in Haasrode-Leuven op volle sterkte had kunnen aantreden, en áls dat dan een vlotte overwinning had opgeleverd, was die spanning intussen al lang zoek geweest… Maar met ‘áls’ koop je niks. We herhalen dus: lekker spannend!

Even serieus: is ons dat menens, dat Europees volleybal? Dit clubje uit grensdorpje Achel? Jazeker! Yolo! We moeten het uiteraard eerst nog afdwingen, maar Tectum Achel wil héél graag Europa in. Ook al hebben we dan een probleem… De Koekoek is onze achilleshiel: te klein, te laag, in feite gewoon te oud voor een Europese wedstrijd (en vroeg of laat ook voor competitievolleybal). We laten ons echter niet afschrikken: achter de schermen wordt druk gezocht naar oplossingen en de nodige maatregelen voor deze once-in-a-lifetime experience!

Zaterdag: de poort naar Europa inbeuken!

Halfweg de play-offs leidt Haasrode-Leuven (7) voor Achel (5), Waremme (4) en Gent (2). Nu zaterdag, thuis tegen Haasrode-Leuven, is het dus wel ‘van moetens’. Wie herinnert zich nog de vorige thuiswedstrijd tegen datzelfde team, in november? 25-19, 25-27, 25-18, 24-26, 14-16. Méér punten en tóch verliezen, wraakroepend! We hebben dus een paar eitjes te pellen met die kerels…

Zaterdag – onze voorlaatste thuiswedstrijd – is het écht money time in de Koekoek. De poort naar Europa inbeuken, zo heet dat! Met de steun van een luidruchtige groene tribune lukt dat!

Zaterdag 6 april, 20u30, Sporthal de Koekoek: Tectum Achel – BDO Haasrode-Leuven.

(PP)