Skip to main content

Het blijft spannend…

Nog 3 wedstrijden en de “reguliere” competitie zit erop. Tectum Achel heeft zowat alle doelstellingen voor dit eerste jaar in de hoogste klasse ingelost: het thuispubliek kreeg mooi volleybal te zien, met verdiende overwinningen. Ook de topclubs (vooral Maaseik en Aalst) moesten bij hun bezoek aan De Koekoek alles uit de kast halen om zonder gezichts- en puntenverlies weer huiswaarts te trekken.

Opdracht volbracht? Nog niet helemaal! Op de volleybalbond bedachten ze een tricky formule om de spankracht tot de allerlaatste dag gaaf te houden. Zo komt het dat Axis Guibertin, dat troosteloos laatste staat met ocharme 4 puntjes, nog niet veroordeeld is. Het kan integendeel theoretisch zelfs nog een Europees ticket veroveren…

Hoe komt dat? Wel, eind volgende week eindigt de reguliere competitie, maar dan volgen er testwedstrijden. De laatste uit de eindrangschikking (nr. 10) speelt tegen 7, terwijl 9 tegen 8 speelt (heen en terug). De twee verliezers van deze wedstrijden vechten in een best of five uit wie uiteindelijk degradeert, terwijl de winnaars van die testwedstrijden in play-off II terechtkomen, samen met de verliezers van testwedstrijden tussen 3 en 6 en tussen 4 en 5. (Nummers 1 en 2 gaan ongestoord naar play-off I.)

Als je de vorige paragraaf even laat bezinken, begrijp je waarom de 6e plaats in de eindrangschikking zo interessant is. Reden genoeg voor álle teams om er in de zware laatste competitieweek nog eens voor 100 % in te vliegen.

Die laatste competitieweek begint nu zaterdag: Tectum Achel trekt naar Haasrode-Leuven dat in Achel extreem nipt won (25-19,25-27,25-18,24-26,14-16 weet je nog?) en dat zich intussen heeft versterkt met Gert Van Walle. Leuven ligt niet zo gek ver van hier, en wat vocale steun van dappere supporters is zeker welkom!


In de brievenbus (thuiswedstrijd tegen Haasrode)

Die vocale steun is waarschijnlijk wat veel gevraagd op woensdag 20 februari in Menen. De verste verplaatsing van het seizoen op een woensdagavond: dat is helemaal geen cadeau voor onze niet-profs, zoveel is duidelijk… Bovendien is “de Hel van Mjiende” berucht en gevreesd, zelfs voor de absolute toppers. Enfin, we zullen zien: Menen sukkelt met extrasportieve problemen en wie weet opent dát perspectieven…

Op de allerlaatste speeldag (zaterdag 23 februari) ontvangen we tot slot Amigos Zoersel. Misschien wel de sleutelmatch, maar dat zullen we je tegen dan uiteraard wel melden!

Piet Peters
TEKST + TAAL