Skip to main content

Knack Roeselare – Tectum Achel (25-14, 25-17, 25-22)

De tweede wedstrijd van Tectum in een zwaar drieluik op het einde van de competitie . Vorige week goede momenten gehad in Maaseik, nu in Roeselare en volgende week komt Aalst naar Achel. Het zou dus goed zijn om in het verre Roeselare te proberen een puntje mee te nemen.

Set 1 start Tectum Achel met Verschueren , Koelewijn , Zoodsma , van de Kamp , van Dyck , Campforts en als libero Brouns.
Knack Roeselare met Walsh , Tuerlinckx, Verhanneman, Desmet , Jansen van Dooren , Fasteland en als libero Deroey.

Vanaf punt 1 komt onze receptie goed bij Verschueren en kan hij ook netjes verdelen. Goede aanvallen van ons en enkele missers van Roeselare laten de stand gelijk opgaan. Na een zeldzame misser van Tuerlinckx komen we zelfs op voorsprong met 3/5. Een rode draad in deze eerste set zal echter het aantal opslagmissers zijn , beide ploegen missen er behoorlijk wat, maar Tectum iets meer en voor de rest hebben we behoorlijk minder opslagdruk.

Het tweede grote probleem zullen hun midden blokkers worden. Vanaf set 1 sluiten ze bijna elk blok waardoor onze aanvallers het moeilijk hebben om oplossingen te vinden. Bloks van Fasteland op Campforts , Van de Kamp en Zoodsma verplichten coach Meertens om een TO te nemen bij stand 11/7. Meteen na deze TO blokt Fastland van de Kamp weer af 12/7. Als de middenspelers wisselen en Jansen van Dooren aan het net komt, blijkt het probleem hetzelfde want ook hij blokt bijna elke aanval van Tectum af.

Bij de stand van 21/13 wordt een bleke Campforts gewisseld voor Polman. Bleek ? ze hebben hun huiswerk goed gemaakt en weten onze aanvallers goed lam te leggen door een goed blok. Spelen we slecht op dat moment , neen niet echt , maar Roeselare is gewoon een klasse beter. Veel opslagdruk, goed aanvalswerk en secuur blokwerk aan de kant van de thuisploeg en dan weet je het wel. Roeselare haalt deze set dan ook vrij gemakkelijk binnen met 25/14.

Set 2 starten beide ploegen met dezelfde spelers als op het einde van de eerste set. Voor Tectum blijft dus Polman staan.

Deze set gaat Roeselare weer hard van start. Aanvalswerk van Verhanneman , en we staan meteen op achtervolgen met 3/0. Maar we zijn niet gekomen om ons te laten afslachten , Polman maakt zijn punten , ons midden draait beter en de hoekaanvallers vinden gemakkelijker een oplossing tegen het grote Roeselare-blok.

Maar al deze inspanningen ten spijt , we kunnen enkel in de buurt van de thuisploeg blijven , niets meer , niets minder. Als Fasteland een zeldzame fout maakt staat het 18/15 en komt Bontje in voor Zoodsma. Rutger speelde niet slecht maar de coach moet iets proberen en Bontje brengt een beetje nieuw elan in de wedstrijd.

Maar zowel het blok als de aanvallers hebben een andere werkhoogte als de mannen van Tectum. Hard werken dat wel , maar de opslagmissers blijven er te veel aan , en het grote blok dat Roeselare optrekt ook.Set gaat dan ook verloren met 25/17  en met een gevoel dat er misschien wel iets meer in had gezeten mochten er ………………….

Set 3 starten beide ploegen hetzelfde.

Deze set gaat vanaf de start gelijk op.  Het wordt een set met dikwijls lang rallywerk dat om beurt wordt gewonnen. Er wordt goed gespeeld , onze aanvallers krijgen nu oplossingen gevonden en dat levert punten op. Zo veel zelfs dat we Roeselare een TO opdringen als we met 13/16 voor staan.

En met goed volleybal lopen we zelfs uit naar 15/19 en volgt een 2de TO van de thuisploeg en ook de wissel van Desmet uit en Fragkos in. Toch een teken dat Roeselare geen zin heeft in een lange wedstijd met een Europese wedstrijd in het verschiet. Tuerlinckx scoort een zoveelste touche out bal, Walsh scoort een tweedehandsbal en de spelverdeler komt bij een stand van 17/19 aan de opslag.

Hierbij creëert hij zo veel druk dat we er niet meer onderuit komen. Aanval Vanhanneman 18/19 en de eerste TO van Achel. Meteen daarna dezelfde speler naar 19/19 en 20/19 en Achel neemt zijn tweede TO.  Een ace tussen Brouns en van de Kamp in 22/19, een blok op Polman 23/19. We komen nog terug tot 24/22 maar een goede Tuerlinckx maakt het uit met een harde aanval en de eindstand van 25/22 staat op het bord

Een harde droge 3/0 in Roeselare. En toch hadden we een set verdiend , geen winst maar hadden een ander gevoel gehad na de wedstrijd. Want ondanks het zware logische verlies hebben we met momenten zeer goed meegespeeld.

Op naar de volgende  thuis tegen Aalst.