Skip to main content

Laat de Koekoek “Goe-koe-hen”!

Morgen, zaterdag 19-10, ontvangen we landskampioen Greenyard Maaseik.

Niets dan sympathie voor onze vrienden van het Maasland, die met hun indrukwekkend palmares voor zoveel moois en uitstraling hebben gezorgd voor de uitstraling van de volleybalsport in Limburg, België en Europa!

Voor zowel Tectum als Greenyard was het tussenseizoen een uittrede van sterkhouders en het binnenhalen van nieuwkomers, en dat vraagt toch een bepaalde periode van aanpassing.
Afgelopen seizoen moest Tectum Achel tweemaal de absolute meerdere erkennen in Greenyard Maaseik. Wat ook niet meer dan normaal was overigens, gezien de verhoudingen van beide ploegen de laatste decennia..

Maar “Wat Als”? Wat als Tectum zichzelf zaterdag overstijgt… Wat als Greenyard die beklemmende sporthal in Achel met supporters die bijna “op” het veld zitten toch als iets bedreigends ervaart? Maar ja, laat ons eerst genieten van deze “Classico” (mag dat woord trouwens als geopperd worden na 2 jaar?), en de wedstrijd nadien met het nodige realisme becommentariëren en evalueren.
En ja, voor een diehard-supporter, of je nu van Maaseik of van Achel bent, is dat niet zo simpel.

Maar, laat ons, Green Army, zoals de Koekoek roept, maar eens “Goe-koe-hen”!

Afspraak zaterdagavond, in het bijzijn van onze Gouverneur Herman Reynders, die we bij deze een warme welkom wensen en de opslag durven (dunken) euh laten opslaan. En tja, om even terug te komen op  “Wat als”… Deze fictie-soap is toch al meermaals als winnaar genomineerd hé?