Skip to main content

Lindemans Aalst – Tectum Achel 3-0

De wedstrijd Lindemans Aalst – Tectum Achel stond enigszins in het teken stond van de verloren halve finale van Lindemans Aalst tegen Haasrode. Zouden zij de gevolgen daar nog van dragen en konden wij daar dan van profiteren ?
Er werd vooraf over gefilosofeerd maar zeker waren we daar niet echt van , het kon ook volledig anders draaien zodat er een Aalst op het veld stond dat iets wilde rechtzetten.

Tectum Achel startte de eerste set met : Verschueren, Bontje , Koelewijn , Van Dyck , Van de Kamp , Polman en libero Brouns.
Lindeman Aalst met ,Van Hooyweghen, Kaislasalo , Smit , Van de Voorde ,Gorski, Staszewski en als libero Verstraete.

Set 1 start me voorzichtig spel tussen twee ploegen die niet willen verliezen . Achel dat niets te verliezen heeft bij een top 3 ploeg , en Aalst dat zeker wil winnen om de voeling met deze top 3 te behouden.
Aanvallen van van Dyck en Koelewijn zorgen er voor dat de punten gelijk opgaan 3/3. Opslagen van Smit leveren al meteen 2 bonuspunten op 5/3. Aanval Van de Kamp in de pipe, dan het is 5/4.
Deze pipe aanvallen zal Achel nog veel gebruiken en ook veel mee scoren.
Ondanks de zware opslagdruk van Aalst komt de receptie bij Achel vrij goed bij de spelverdeler Verschueren. Maar als Achel een reeks opslagen na mekaar gaat missen staat het 11/6 en neemt Meertens zijn eerste TO.
Maar Aalst loopt langzaam weg van Achel , een opslag ace van Van de voorde 12/6 ,een zeldzame toetsfout van Verschueren 15/7. Blok van Koelwijn op Staszewski 15/9 , opslagfout van Van de Kamp 16/9.
Neen , we maken globaal te veel persoonlijke fouten om dit Aalst te kunnen bedreigen. En als opposite Kaislasalo de zoveelste rallybal afwerkt staat het 21/12 en neemt Achel zijn tweede TO.
Van de Kamp en van Dyck scoren nog een paar punten in de pipe aanval, maar alles bij elkaar gaat deze set verdiend naar Aalst met een eindstand van 25/16.

Set twee starten beide ploegen met dezelfde spelers op het veld.
Achel gaat deze set beter van start en staat zelfs kort voor met 1/3. Een blok van Koelewijn en van Dyck op Staszewski brengt ons 3/5 voor;  2 punten , meer voorsprong wordt het niet.
Aanvallen van een goed spelende Smit en een bijna niet af te stoppen Gorski brengen Aalst weer meteen op gelijke hoogte.
Opnieuw een blok van Koelewijn/van Dyck op Staszewski en we komen  op voorsprong 6/8, een blok van dezelfde 2 spelers op Kaislasalo en het staat 8/11 en Aalst coach Devoghel neemt zijn eerste TO.
Speler Staszewski kan het Achelse blok niet bespelen en wordt bij 16/17 vervangen door Claes. Dit blijkt een goede zet te zijn van de coach want hij scoort meteen 17/19 en samen met Gorski loodst hij Aalst door een moeilijk moment en staat het 19/19. Bij deze stand wordt Bontje vervangen door Zoodsma.
Van de Kamp maakt dan aanvallend 20/20 , van Dyck met de zoveelste pipe aanval 20/21 en we dwingen Aalst zowaar in een tweede TO. Smit slaat dan een zeldzame bal buiten 20/22 , aanval van Dyck 21/23 en we dromen al van winst in deze set.
Maar een opslag misser van van de Kamp , een misser in de verdediging van Polman 23/23 en Achel vlucht in zijn eerste TO.
Na een blok op Polman 24/23 neemt Achel zijn tweede TO, en een blok op ven Dyck levert Aalst de setwinst op 25/23. Jammer want er had meer ingezeten als de foutenlast op het einde minder was geweest.

Derde set starten beide ploegen zoals ze de tweede gestopt zijn, dus bij Achel start Zoodsma en bij Aalst blijft Claes op het veld.
Deze set start Aalst sneller dan Achel en staat het meteen 5/2 voor. Claes wordt nu zeer spelbepalend , maakt erg weinig fouten en laat anderen beter spelen.
Maar we hebben geleerd om voor elke bal te vechten en zo de punten te vergaren. De receptie blijft vrij goed komen en dus kunnen van Dyck en van de Kamp ook hun punten blijven maken.
Bij 15/13 neem Achel zijn tweede TO al op en blijft Aalst op een kleine voorsprong staan.
Bij deze stand komt Claes aan de opslag en die brengt zijn ploeg met goede ballen naar 19/14. Polman die het de hele wedstrijd moeilijk heeft scoort 19/15.
Opnieuw een aanval van van Dyck 21/15,  een opslag ace van Verschueren 21/17 en Aalst neemt op zijn beurt een TO.
Koelwijn maakt nog 24/20 , maar winst zit er vandaag niet in en als Kaislasalo scoort staat de eindstand op het bord 25/20.

Een goede wedstrijd van Lindemans Aalst dat tegen een moedig Tectum Achel geen steek heeft laten vallen.
Tectum Achel dat zijn twee geblesseerde opposites toch wel begint te missen , hoe goed het Joeri Polman hen ook vervangt.