Skip to main content

Money Time voor Tectum Achel

Een rangschikking liegt niet“, wordt weleens gezegd. Is dat zo?

We herinneren ons goed hoe het bescheiden en pas gepromoveerde Tectum Achel eind oktober, na enkele speeldagen, tot ieders grote verbazing 4e stond. Vierde? In de hoogste klasse van het Belgische volleybal? Wij wisten wel beter! Daarna kregen we af te rekenen met de absolute topploegen en zakten we logischerwijze een beetje weg. Halfweg de competitie liegt een rangschikking al wat minder: een mooie 6e stek op 10, beter dan we vooraf hadden durven dromen.

De voorbije weken lieten enkele ploegen in de buik van het klassement enkele verrassende uitslagen noteren, terwijl uitgerekend Achel – ondanks puik volleybal – kletsen kreeg van de 3 absolute toppers én van ploeg in vorm Waremme (momenteel duidelijk de sterkste subtopper). Zo zakken wij opeens tot in de staart van het peloton, maar wees gerust: die tussenrangschikking liegt wel degelijk, met 4 of 5 ploegen op een zakdoek!

Feit is dat het nu “money time” wordt. In de komende weken spelen we opnieuw wedstrijden tegen teams van ons eigen niveau: hier wordt beslist of we na de reguliere competitie in de play-offs dan wel in de play-downs terechtkomen. Het is daarom belangrijk om komende zaterdag ons beste volleybal boven te halen en 3 punten thuis te houden tegen directe concurrent Gent.

In eigen hal moet dat kunnen! Zeker met de steun van heel onze aanhang, in een vol huis! Allen daarheen!

Zaterdag 2 februari, 20u30, sporthal De Koekoek: Tectum Achel – Caruur Gent