Skip to main content

Mooi competitieslot?

De rust is wat weergekeerd bij Tectum Achel. Het meer dan geslaagde eerste seizoen in de hoogste volleybalklasse ontaardde even in een rollercoaster van emoties: op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie kon het opeens álle kanten uit. Een bizarre competitieformule, met het venijn in de staart, gooide tamelijk onverwacht zelfs het degradatiespook op tafel.

In een kolkende Koekoek werd afgerekend met Zoersel én met dat worst-case scenario. Zo schoot de slinger weer helemaal de andere kant uit: de 5e plaats in de eindrangschikking van de reguliere competitie (hoe zót is dit) gaf recht op een ultieme bonus, barragewedstrijden tegen Menen voor een plekje bij de play-offs voor de landstitel, de Champions Final 4…

 

Intussen staan we weer met de voetjes op de grond. Tectum Achel speelt samen met Gent, Waremme en Haasrode-Leuven een volledige nacompetitie, de Challenge Final 4, gelukkig zónder midweekwedstrijden.

Deze 4 teams hebben elkaar al twee keer bekampt in de reguliere competitie, en als we enkel de uitslagen van de onderlinge confrontaties optellen, krijgen we de volgende virtuele eindstand: Achel (12 punten), Haasrode-Leuven (11), Gent (8) en Waremme (7). Achel won als enige 4 wedstrijden; Waremme als enige slechts 2. Dit heeft echter géén belang: iedereen begint opnieuw op nul.

 

Het belooft dus een mooi en zorgeloos competitieslot te worden: play-offs met 4 teams die elkaar min of meer waard zijn. Inzet: de eer én een Europees ticket. Helaas voldoet De Koekoek niet voor internationale wedstrijden…

Komende (laatste) thuiswedstrijden:

Zaterdag 23/3, 20u30:    Tectum Achel – Gent

Zaterdag 6/4, 20u30:      Tectum Achel – Haasrode-Leuven

Vrijdag 19/4, 20u30:       Tectum Achel – Waremme

(PP)