Skip to main content

Seizoensstart tegen Greenyard Maaseik.

Eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor Tectum Achel, en meteen de grote Limburgse derby voor de kiezen.
Een Maaseik dat pas kort over al zijn spelers kon beschikken, dus nog niet volledig was ingespeeld en dus misschien een kans voor Tectum om eens te stunten , misschien …………….. ?

Tectum Achel start de eerste set met  Verschueren ,Ward van Dyck , Van de Kamp , Koelewijn, Zoodsma , Campforts en als libero staat onze Koen Brouns tussen de lijnen.
Greenyard Maaseik start met , Kind , Maan , Aganits , Semeniuk , Zimmerman , Kvalen en als libero speelt Just Dronkers.

Tectum gaat vanaf het eerste punt goed van start, heel het team zit meteen goed in de wedstrijd. Campforts en van de Kamp drukken vanaf de start hun stempel op de wedstrijd.Goede aanvallen van hen brengen ons meteen op voorsprong 4/1. Greenyard is echter niet gekomen om punten weg te geven en klampt  goed aan , aanvallen van Maan en Kvalen houden Greenyard in de race 5/4.

Een tussenspurt die start met een opslag ace  van van Dyck , goed aanvalswerk van Campforts , Koelewijn en van de Kamp  brengen ons naar een voorsprong van 11/6. Libero Brouns brengt de ballen zeer secuur bij Verschueren zodat deze goed kan verdelen.Maar we spelen tegen Maaseik en met goede aanvallen van Kind en Kvalen staat het al snel weer 14/11. Na twee oplagen van Campforts staat het weer  16/11 en staan we weer comfortabel voor.

Zou je denken , Maan en de goed spelende, boomlange Semeniuk houden Maaseik in de set.

Het is een propoganda  voor het volleybal aan het worden; goede aanvallen , blocks en secuur verdedigingswerk aan beide zijde van het net laten het zeer talrijke publiek met volle teugen genieten van deze wedstrijd. Bij 20/17 neemt Coach Meertens zijn eerste TO op. Na weer een scorende aanval van Campforts en een opslagmisser van Kind staat het 22/17.  En dan denk je dat de buit binnen is .

Maaseik doet bij deze stand een dubbele wissel , Folguera en Wojcik in en Zimmerman en Kind er uit. Dit geeft Maaseik meteen een nieuwe boost en het staat al snel weer 22/20. Maar we willen deze set zeker binnen halen na een scorende aanval van Campforts en een misser van Aganits komen we op setbal te  staan  24/20. Opnieuw denk je dan , set is binnen  maar ja , we spelen tegen Maaseik .

Peeters komt bij deze stand aan de opslag in voor Aganits en zet ons meteen onder druk. Achel neemt zijn tweede TO bij 24/23. Nu gaat een zeer goed spelende Campforts in de fout en hij krijgt drie keer de kans om de set binnen te halen maar dat lukt jammer genoeg niet. Bij de stand van 25/26 wordt de dubbele wissel bij Maaseik teruggedraaid en komen Zimmerman en Kind er terug in.

Maar niemand wil deze set afgeven en er wordt om elk punt hard gevochten. En bij de stand van 30/32 wordt de aanval van Maan binnen gegeven terwijl iedereen deze buiten zag. Een zuur einde voor een super set van beide ploegen.

 

De tweede set begin Schouren in de ploeg voor Campforts.
Bij Maaseik starten dezelfde spelers.

Tectum Achel moet de tegenslag van de eerste set even verwerken..Maaseik loopt vrij simpel uit naar 4/8. Hun boomlange middenspeler Semeniuk scoort nu bijna alles wat hij krijgt aangespeeld. Maar Achel kruipt langzaam recht en na een pipe aanval van van Dyck staat het 7/9. We kunnen steeds dichtbij komen maar op gelijke hoogte lukt net niet.

Bij 15/16 neemt coach Banks een TO en na een aanval van Schouren staan we gelijk op 16/16. Nu loopt Maaseik weer uit , het blijft een goede wedstrijd met twee teams die voor iedere bal hard vechten maar Maaseik haalt deze set binnen met 20/25

In de derde set mag Campforts weer starten voor Schouren.
Bij Maaseik starten dezelfde spelers als de vorige sets.

De wedstrijd blijft een aangenaam kijkstuk. Achel is een beetje van de opdoffer van de eerste set hersteld en speelt vanaf de start weer goed mee. Het puntenverloop gaat nu gelijk op en Achel neemt bij 11/14 zijn eerste TO. Hierna drukt Maaseik lichtjes door en na goed spel staan ze voor met 13/18.

Maar Achel wil echt wil het verdiende setje binnen halen en begint een remonte , aanval van Dyck 17/20 , van de Kamp 18/22. We komen dus dichte maar Maaseik wil deze set ook. Na een aanval van Campforts en een blok op Maan staat het 23/24 en kunnen we hopen op een stunt zoals Maaseik het deed in de eerste set. Na de door Maaseik genomen TO scoort Maan het laatste punt en haalt Greenyard ook deze set binnen met 23/25.

Star of the game was de zeer goed spelende Semeniuk.

Super wedstrijd die we jammer genoeg verliezen met 0/3.  Maar ik denk dat we ons visitekaartje hebben afgegeven dit zowel op als naast het veld. Op naar de volgende partij a.s. woensdag beker van België in en tegen Booischot.

Hopelijk zijn onze talrijke supporters dan ook weer paraat.