Skip to main content

TECTUM Achel – PAR KY Menen 0-3 (20-25, 21-25, 17-25)

Tectum Achel startte met Verschueren, Bontje, Zoodsma, Campforts, van Dyck, Polman en libero Brouns.
Menen met Demirovic, De Vries, Ver Eecke, De Beul, Folquera, Sinnesael en libero Steur.

Ondanks alle geruchten die de ronde doen over Menen ( hoofdsponsor die zich terugtrekt, spelers die mogen vertrekken …..enz. ) was het vanaf de start duidelijk dat ze niet waren gekomen om geschenkjes uit te delen.

De eerste aanvallen van Achel strandden allemaal in het blok van Sinnesael en dus moest coach Meertens zijn eerste TO al nemen op 1-5. Bij Menen kwam de receptie meer dan goed bij spelverdeler Folquera en die kon dan ook naar believen verdelen. Hij verdeelde snel en bijna onleesbaar en dan heb je het als tegenstander zeer moeilijk om een gesloten blok te vormen. Brouns speelde in het achterveld een goede wedstrijd maar aanvallend kwamen we er niet door. Sinnesael sloeg nog een ace naar 4-10, De Vries was met zijn hoogte en power niet af te stoppen, Demirovic die maakte nauwelijks  fouten.
Samengevat, Achel had het zeer zwaar, alles strandde in het goede blok en als we dat toch eens konden ontwijken werd de bal verdedigd en door de aanvallers meteen terug afgemaakt. Een zeldzaam punt door een tipbal van Polman bracht ons nog naar 11-20, een aantal goede aanvallen van Campforts naar 14-20 waarna Menen zijn eerste TO nam. Menen bleef de wedstrijd dicteren en na een aanval van Ver Eecke stond het 15-22. Op de stand van 16-23 kwam Isenia in voor een onzichtbare Bontje. Een ace van De Vriese bracht met 16-24 setpunt op het scorebord. Hoewel Tectum nog enkele punten scoorde via aanval Isenia 17-24, Polman 18-24, Van Dyck 19-24 en blok Isenia 20-24, vond middenaanvaller Sinnesael het genoeg geweest en scoorde hij naar een  eindstand van 20-25.

De tweede set startten beide ploegen zoals ze zijn geëindigd in de eerste set.
Tot 2-2  bleef Tectum bij, maar dan liep Menen onder impuls van De Vries weer langzaam weg.Bij 8-9 sloeg hij 2 aces en nam coach Meertens zijn eerste TO. Na nog een ace en een stand van 9-14 leek de kloof geslagen, zeker als je naar het spelbeeld keek. Maar Achel bleef vreemd punten sprokkelen en kwam terug tot 13-15. Aanval van van Dyck 14-15 maar dan versnelde Menen zijn spel weer en liep het in een mum van tijd terug uit naar16-20. Een blok van Demirovic op Campforts 17-22, leidde tot een wissel Schouren voor Campforts, en kon de achterstand worden teruggebracht naar 20-23. Maar De Vries bleek niet af te stoppen en scoorde 20-24 en 20-25.

De derde set startte Achel zoals ze de tweede set waren geëindigd, dus met Schouren in de basis.
Menen startte  gewoon met zijn goed spelende basis zes.

Achel speelde nu vanaf de start goed mee. Goed werk in het achterveld werd aan het net afgewerkt. Schouren scoorde zijn ballen iets gemakkelijker dan de voorgaande sets. We bleven dan ook bij tot 6-6, liepen zelfs uit naar 13-11 waarna Menen zijn eerste TO nam.
Maar met een niet af te stoppen De Vries en Demirovic, en een super spelende Folquera liep Menen gewoon weg van Achel. Polman in het blok 15-19, receptie fout van van Dyck en Polman 16-22. En De Vries die het aanvallend afmaakte en de eindstand van 17-25 en de droge 0-3 op het bord zette.

De Vries werd ” star of the Game ”

Al bij al was het een verdiende overwinning van Menen!
We weten niet of het gezegde van het “een aangeschoten dier ………”  hier van toepassing is, maar Menen speelde, volgens eigen zeggen, hun beste wedstrijd van het seizoen, en dat was er ook wel aan te zien.
Ze waren gewoon een maatje te groot voor dit Achel, maar dat is gezien hun profstatus dan ook niet verwonderlijk.

Aanstaande woensdag maken wij op onze beurt de trip naar Menen en zullen we het beste van onszelf geven.