Skip to main content

Tectum Achel – Waremme 3 – 2 (25/17, 25/19, 14/25, 22/25, 15/13)

Als afsluiting van het seizoen 2018-2019 – het eerste seizoen in Liga A – stond de wedstrijd tegen Waremme op het menu.
Het verleden leerde dat de 5e set regelmatig in een heroïsche strijd omsloeg.

En gisteren was dat niet anders.

Na  2 sterke sets, waarin Tectum de tegenstander domineerde en nooit in de problemen kwam, sloeg Waremme echter hard terug.
Weinig kans voor Tectum in set 3, spannende ontwikkeling in set 4 waar Waremme in moneytime de betere was.

We stappen dus meteen set 5 binnen.
Het begin van de set , via 1-7 naar 3-10, holde Tectum achter de feiten aan. Niets lukte en het Paaslam leek recht naar de slachtbank te worden geleid.
Nadat setter Cosemans de 3-10 op het bord had gebracht met een 2e-hands, leidde hij met zijn daarop volgende opslagfout de terugkeer van Tectum in.
Met Polman aan opslag bracht Campforts Tectum met  3 x achter elkaar scoren achter de 3m weer terug in de set, vooral ook omdat Abinet in die fase gevangen zat in het blok (8-10). En met Zoodsma aan opslag scoorde Campforts opnieuw achter de 3m,  stuitte Abinet op het blok van Bontje waarbij de bal nog net op de achterlijn viel en scoorde Campforts nog maar eens achter de 3m, de voorsprong van Tectum stond op het bord. Na nog enkele sideouts van beide kanten was het tenslotte man-van-de-match Campforts die de beslissende 15-13 binnenhamerde en daarmee de overwinning in Achel hield.

Geweldige apotheose van een mooie volleybalavond. De ploeg had een geweldige veerkracht getoond in deze laatste set van het seizoen.

De beelden van deze laatste set kunnen hier worden bekeken.