Skip to main content

Verslag Tectum Achel – Lindemans Aalst van 12-1-2019.

Achel startte met Verschueren , Bontje , Isenia , Schouren ,Van de Loo , Polman en als libero Brouns.
Aalst met Gustaffson , Gorsky , Firlej , Colson , Staszewski , Smit en libero Deroey.

De eerste set startte gelijk opgaand , beide ploegen tastten elkaar af. Achel wilde goed spelen tegen een topteam en Aalst was blijkbaar voorzichtig en wilde zeker geen punten laten liggen in de kleine hal van Achel.

Na goed volleybal en een paar mooie rally’s, was bij 3-3 voor Schouren het moment aangebroken om een tandje bij te steken en na een eerste opslagreeks stond Achel 7-4 voor. Na een blok van Insenia en daarna een blok van van de Loo stonden we zelfs met 10-5 voor waarbij de coach van Aalst zijn eerste TO nam.

Na opnieuw een blok op Gustaffson werd Strzezek ingebracht. De Achelse receptie en verdediging stonden als een huis, opslagdruk was ok en Aalst kon niet meteen oplossingen vinden. Verschueren kon de aanvallers uitkiezen en koos vaak voor Schouren die bijna op alles scoorde wat hem werd aangeboden. Na een opslag ace van een goed spelende Polman werd een definitieve kloof gslagen naar 17 – 11.

Bij deze stand kwam Claes Gorsky aflossen maar na een zoveelste goede aanval van Schouren stond het 18-11 en nam Aalst zijn tweede TO. Smit werd nog gewisseld voor Vandeweyer maar de goede receptie van Brouns werd opnieuw  vakkundig afgemaakt door Schouren. Bontje plaatste nog een paar killbloks , scoorde ook met de regelmaat van de klok, iedereen genoot , behalve Aalst natuurlijk.

De set werd dan ook verdiend binnengehaald met 25-17

De tweede set startten beide teams weer zoals de eerste , Aalst dus terug met Gustaffson..

Wat de coach van Aalst tegen zijn mannen had verteld weten we niet, maar vanaf set 2 stond er een heel ander Aalst tussen de lijnen. Tectum Achel werd vanaf punt één zwaar onder druk gezet door de opslagbommen van Aalst. In minder dan geen tijd stond Tectum achter met  2-6 en moest coach Meertens zijn eerste TO nemen. We kregen de opslagen onvoldoende onder controle, wat onze spelverdeler Verschueren beperkte in zijn opties. Zijn verdeling werd doorzichtig en dat maakte de blokvorming van Aalst veel gemakkelijker . Bij 5-11 kwam Van Dyck in voor een weggezakte Polman, Schouren werd nu regelmatig afgeblokt.

Het midden van Aalst zette regelmatig een goed blok, wisselde goede aanvallen af met tipballen en werd zo super belangrijk voor het team. Na een aanval van Van Dyck en een ace van Bontje kwamen we terug tot 12-17 waarbij Aalst een TO nam. Meteen daarna een blok van Isenia 13-17 en er kwam weer wat hoop op de Achelse gezichten. Maar toen Gustaffson aan de opslag kwam en met 3 aces het 20e, 21e  en 22e  punt maakte vluchtte Achel in zijn tweede TO.

Ook een dubbele wissel bij Tectum Achel en een opslag ace van Van Dyck brengen ons niet veel verder dan 16-22. Gustaffson scoorde het 24e  punt voor Aalst en de sober maar goed spelende Staszewski het 25e; de set is gespeeld en gaat naar Aalst met 17/25.

Ook in set 3 startten beide ploegen met dezelfde beginopstelling..

Tectum was de vorige set vergeten en speelde weer goed mee, had de receptie weer een beetje onder controle en dat kwam de aanval ten goede. En toch liep Aalst langzaam weg. Een aanval van Van de Loo leverde een stand 4/5 op en bij 5/8 moest Meertens een TO nemen om het spel terug te breken. We bleven meespelen, Polman scoorde met een aanval 8/10.

Langzaam nam de opslagdruk bij Aalt weer toe, en na een nieuwe reeks van Stawszewki stond het 8/13 en nam Meertens zijn tweede TO. Polman werd gewisseld voor Van Dyck, we kwamen nog wel terug tot 14-16 waarbij Aalst een TO nam, maar we kwamen niet meer verder. De opslagdruk bleef hoog en de aanvallers van Aalst maakten weinig fouten.  En dus ging deze set verdiend naar Aalst met 19/25.

De 4e set startte Achel met Verschueren , Bontje , Isenia , van Dyck ,Campforts en Schouren en lib. Briouns, Aalst startte gewoon met dezelfde spelers.

De set kan kort worden samengevat.

Achel dat verdienstelijk speelde tegen een Aalst dat verschrikkelijk goed stond te serveren. We kregen deze opslagen nooit goed onder controle en daardoor werd Verschueren beknot in zijn verdeling.  Aalst was gewoon te sterk, met een onhoudbare Gustaffson , goed spelende middenmannen , en de anders spelers die bijna geen fouten maakten.De set ging verdiend naar Aalst met 19/25.

Volgende weekend wacht ons Waremme, dat in Menen ging winnen met 2-3. Opnieuw een zware wedstrijd voor de boeg.