Skip to main content

Verslag Tectum Achel – Waremme 3-1 (28-26, 25-22, 24-26, 25-18)

Achel startte met : Verschueren, Schouren, van Dijck, Campforts, Verhees, Bontje en als lib. Brouns

Waremme met : Predius, Lallemand, Abinet, Oliveira, Cossemans, Novian en lib. Perin.

Met de bekerwedstrijd van vorige week in het achterhoofd startte Tectum in set 1 voorzichtig, het puntenverloop was gelijk opgaand. We stonden echter steeds een paar punten voor. Een goede Campforts en sublieme van Dijck maakten het Waremme meer dan lastig. Het goede spel van Tectum Achel werd enkel ontsierd door teveel opslagmissers.

Maar het was een goed kijkstuk. Janssen kwam nog in op de opslag voor Verhees. Bij 19-20 stond Tectum voor de eerste keer op achterstand. Na een aanval van Bontje nam de coach van Waremme een time out op 20-21. Extra spanning, want  Waremme liep uit naar setbal 22-24.
Maar opgeven stond  niet echt in het woordenboek van Tectum. Blok Bontje 22-24, opslag ace van Dijck  23-24, aanval Campforts 24-24, Schouren een goede aanval 25-24.
Maar ook Waremme gaf niet op met een aanval van Abinet naar 25-26. Bij deze stand kwam Polman in voor de opslag Bontje. Meteen problemen in receptie bij Waremme. Blok  Verhees-Campforts 27-26.
Aanval van Schouren die steeds beter in de wedstrijd kwam en de set was binnen: 28-26.

Set 2 startten dezelfde tenoren.
De set verliep analoog aan set 1, waarbij Tectum na een riante voorsprong ei zo na nog in de problemen kwam. Goed spannend volleybal van beide ploegen en vooral Campforts en van Dijck op hoog niveau.
Hoewel Schouren duidelijk werd geviseerd bleef hij in receptie goed overeind. Via een tussenspurtje ging het naar 18-12 en die voorsprong werd niet meer weggegeven. Polman kwam nog in voor Bontje aan de opslag en zette Waremme opnieuw meteen onder druk. Eindstqnd van de set: 25-22.

Vanaf de 3e set startte bij Waremme de Limburgse middenman van de Velde. Achel nam meteen een kleine voorsprong, en dwong Waremme tot een eerste TO op 7-3. Schouren en Campforts scoorden goed hun punten en Tectum liep uit naar 10-5.
Maar in Liga A ben van je nooit zeker van de zaken .
Met veel opslagdruk, maar ook met veel missers aan beide kanten, vocht Waremme zich terug in de set. Met goed aanvalswerk van Abinet en Predius haalde Waremme de set binnen met 24-26.

In set 4 startten dezelfde spelers. Achel wilde de wedstrijd kost wat kost binnen halen.
Met goed aanvalswerk van Schouren, een van Dijck die al de hele wedstrijd op hoog niveau speelde. Campforts die net op tijd uit een iets mindere periode weer op niveau kwam, en Brouns die als een dirigent het achterveld regelde.
Waremme nam zijn eerste TO op 14-8, maar Tectum bleef de goede focus vasthouden. Waremme probeerde nog wel, de setwinst was met 25-18 voor Tectum Achel.

Goede wedstrijd, 3 punten binnen, en het talrijke publiek zeer tevreden.

Ward van Dijck werd tot  “Star of the game ” verkozen.

Op naar de volgende wedstrijd, komende zaterdag, uit in Maaseik. Er wordt een bus ingelegd die hopelijk vol geraakt voor een feestje in Maaseik.