Skip to main content

BDO Haasrode – Tectum Achel : 2-3 (17-25, 21-25, 25-23,26-24, 12-15)

De derde en beslissende wedstrijd tussen Tectum Achel en Bdo Haasrode om een deelname af te dwingen aan de final four wedstijden in het laatste deel van de competitie. De winnaar kan zich rekenen tot de beste 4 ploegen van het land, dus er zit toch wel wat waarde aan.

Voor Haasrode aan het begin van deze competitie een doelstelling, voor Tectum Achel een leuke kerst op de taart. De druk voor het winnen van deze partij ligt dus wel in het kamp van Haasrode.

De eerste set start Tectum Achel met : Verschueren, Koelewijn , Zoodsma, Campforts , Van de Kamp , Van Dyck en libero Brouns
Bdo Haasrode met : Dedeyne, Pardon, Peters, Van Walle, Coosemans , Baetens en libero Bossée.

Achel start de wedstrijd in een verschroeiend tempo en met goed aanvalswerk van Campforts, Van Dyck en van de Kamp lopen we snel uit naar 3/8 waarbij coach Eyckmans zijn eerste To opneemt. Alles klopt bij deze start, receptie komt zeer goed bij Verschueren , die dus vrij kan verdelen en de aanvallers in goede stelling aan het net brengt. Zet daar nog een blok bij dat zeer rendabel is en je weet dat je op dat moment de beste ploeg bent die op het veld staat.

Haasrode komt met gooi en tipballen nog wel een beetje terug maar echt gevaar levert dat niet op. Wanneer Baetens in een goede reeks met opslagen zit neemt coach Meertens zijn eerste To bij 10/13. Van Dyck die elke bal goed brengt , een van de Kamp die aanvallend niet te stoppen is , een Koelewijn die muur na muur optrekt. Haasrode neemt zijn tweede To bij de stand van 10/15, de thuisploeg vecht nog wat terug maar kan nooit in de buurt van Achel geraken. En als Verschueren een kill blok zet op Baetens en Campforts het 25ste punt binnen hamert is de set binnen 17/25.

Set twee starten beide ploegen in dezelfde opstelling.
Deze set gaan beide ploegen weer een strijd aan op het scherp van de snee. Het spel is nu beter in evenwicht en toch kunnen we Haasrode in een To dwingen bij 5/8. We spelen weer goed vanuit het achterveld , goed verdedigingswerk en goede recepties laten de spelverdeling in een zetel spelen. Een zeer bleke van Walle kan nooit zijn stempel op de wedstrijd drukken , Peters die nooit het niveau van vorige week haalt. Of zou dit komen doordat Achel zijn goed spel aan hen opdringt en de opdrachten zeer goed uitvoert.

Deze set zal wel gekleurd worden door veel opslagmissers aan beide zijden van het net. Druk, spanning , veel dat van deze wedstrijd afhangt ………………..
Achel behoud een kleine voorsprong en neemt bij 12/14 zijn eerste To.  Bij 17/18 komt Bontje van voor in voor Zoodsma , zet meteen een goed blok , maar als Koelewijn zijn opslag mist ( zijn enige zwakte in deze wedstrijd! ) staat het weer 18/19. Hofmans komt er in voor Peters aan de opslag , aanval Baetens 19/19 , en mist daarna zijn opslag 19/20 waarbij Peters terug inkomt.  Polman wisselt Campforts aan de opslag af ,maar de ingekomen Blondeel scoort met een tweede handsbal 20/20. Van Dyck scoort 20/21 blok Bontje/Van Dyck 20/22 en deze voorsprong geven we niet meer af. Blondeel mist zijn opslag bij 21/24 en Verschueren scoort op zijn beurt met een tweede handsbal 21/25 set binnen.

Set drie start Achel met zijn type ploeg.
Bij Haasrode gooit Eyckmans zijn ploeg door elkaar , hij moet iets doen natuurlijk. Starten Baetens , Pardon , Dedeyne , Blondeel , Van Walle , Hofmans en de libero Albert.

Met Blondeel aan de pas krijgen we een ander spel voorgeschoteld en dat vraagt aanpassingen. Stand gaat nu gelijk op en bij 7/6 neem Meertens zijn eerste To. De opslagdruk aan de Achel kant wordt minder en hierdoor kan een sneller spelende Blondeel zijn middenmannen beter bereiken. Niet dat die meteen alles scoren maar ze houden ons middenblok wel bij hen zodat de hoekspelers meer ruimte krijgen. Baetens neemt dit dankbaar aan maar staat vrijwel alleen , in tegenstelling tot Achel waar alle aanvallers hun ballen met vrij grote regelmaat scoren. Van de Kamp die receptioneel recht blijft en aanvallend meer dan zijn ding doet , een Van Dyck die op een grote hoogte blijft spelen. En een Campforts die zijn ballen lekker binnen ramt. En toch kunnen we daar niet echt van profiteren en na een discussie geeft de scheidsrechter een dubbele fout bij 13/12.
Campforts zit vanaf nu een beetje gevangen in het blok en wordt bij 21/19 vervangen door Schouren. Van de Kamp aan de opslag , Baetens mist zijn aanval 21/20 , Hofmans pipe aanval 22/20, Blondeel opslag fout 22/21. Zoodsma wordt aan het blok gewisseld door Bontje en blokt de stand 23/22 op het bord. Maar als Schouren zijn opslag mist 24/22 , Polman voor Verschueren in het blok , en Van Dyck een zeldzame receptiefout maakt staat de eindstand van 25/23 op het bord.

Set vier starten beide ploegen in dezelfde opstelling als set drie.
De druk wordt nu voor beide ploegen vrij groot , beide willen ze winnen en daarmee vierde eindigen. Deze set wordt het spelbeeld daar ook door bepaald. Setstand gaat gelijk op , Campforts wordt bij 6/6 gewisseld voor Schouren maar het spelbeeld blijft gelijk opgaand.

Gedurende de gehele set komt geen van de ploegen meer dan een punt of twee op voorsprong.  De foutenlast ligt nu ook bij de beide ploegen vrij hoog , veel opslagmissers , ballen die men wil scoren die fout gaan, recepties die gemist worden. Geen goed volleybal deze set maar daar tegenover, slecht voor het hart , een super spannende set.

Bij 20/19 kom Bontje terug in voor Zoodsma aan het blok.  Polman komt ook in voor Verschueren aan het blok , maar Baetens kan toch scoren 21/19. Van Dyck en Schouren maken nog gelijk tot 22/22. Als Van Walle een zeldzaam punt maakt staat het  23/22, dezelfde speler mist meteen daarna zijn opslag 23/23.  Zoodsma komt terug in voor Bontje aan de opslag , aanval Van Walle 24/23. Van De Kamp 24/24 , Baetens 25/24 en als Schouren wordt afgeblokt door Blondeel staat de eindstand 26/24 op het bord .

Set vijf , beter kon het niet worden uitgedrukt, met 2 ploegen aan elkaar gewaagd strijden voor één dure plaats in de top 4.

Beide ploegen starten zoals ze zijn gestopt. Dus Achel met Schouren in de ploeg.
Haasrode heeft na de setwinst in set vier een beetje vleugels gekregen en gaat snel van start.  Bij 4/2 neemt coach Meertens zijn eerste To. Polman voor Koelewijn aan de opslag , maar de pipe aanval van Hofmans kan niet worden voorkomen 6/5. En als daarna Van de Kamp zijn pipe aanval scoort staat het 6/7 en neem coach Eyckmans zijn eerste To.

Schouren aan de opslag , penalty voor Verschueren 6/8 , Schouren zet daar nog een ace bovenop 6/9. Peters valt nu terug in voor Hofmans , maar deze kleine voorsprong geeft Achel niet meer af.  Coosemans komt nog kort in voor Blondeel om het blok te versterken , maar dat helpt ook niet echt. Goede aanvallen van Van Dyck , en Van de Kamp houden de voorsprong vast. Koelewijn scoort 11/13 , Blondeel opslag mis 12/14 en Baetens zijn aanval buiten 12/15.

Set en wedstrijd binnen .
Een schitterend resultaat van hard werken door spelers, begeleiding, clubbestuur en vrijwilligers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10