Skip to main content

BDO Haasrode-Tectum Achel 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-12)

2de wedstrijd voor deelname aan de final 4 ronde  , het competitie vervolg van de eerste 4 ploegen. En als je het niet haalt, beland je bij het vervolg tussen de laatste 4 ploegen. Je moet 2 van de 3 wedstrijden winnen, gezien wij de eerste thuis hebben gewonnen vertrekken we met de volle moed naar Haasrode.
Tectum Achel start met : Verschueren , Campforts , Zoodsma , Koelewijn, Van de Kamp , Van Dyck  en libero Brouns.
Bdo Haasrode met : Dedeyne , Pardon , Peters,Van Walle,Coosemans , Baetens en libero  Bossée.
We gaan vanaf punt 1 goed van start. Meteen blijkt dat onze receptie er weer staat en dat spelverdeler Verschueren weer naar believen  kan verdelen. Koelewijn en Van d e Kamp zetten meteen een goed blok op Van Walle , aanval van Van de Kamp 0/2 voor.
Een touche out aanval van Peters , de speler die ons de hele wedstrijd pijn zou gaan doen 1 / 2 . Maar de drie receptie spelers brengen de ballen goed bij Verschueren en die speelt gevarieerd zijn aanvallers uit.
Goed aanvals – en blokwerk werk van Koelewijn , Campforts en Van Dyck die goed werk verrichten en we lopen langzaam uit naar 5/8.
De foutenlast ligt op dit moment ook wat hoog bij Haasrode, missen meerder opslagen en maken aanvallend niet echt veel indruk.  En toch kunnen we niet echt het  verschil maken , we dwingen Haasrode nog in een To op 12/14 na een blok van Zoodsma.
Maar bij deze stand gaat bij ons , Tectum Achel , de foutenlast de hoogte in , zeker wat het opslag werk betreft. Coosemans slaat een opslag ace 15/16,Van Dyck aanvallend naar 17/19 , lichte voorspong blijft behouden maar meer ook niet.
En wanneer van Walle zijn opslag mist 18/20, daarna wordt afgeblokt door Van Dyck 18/21 neem coach Eyckmans zijn 2de To. Set binnen denk je dan , maar aanvallen van Baetens en Van Walle houden Haasrode in de race.
Campforts slaat 20/24 op het bord , Meertens neemt nog een To bij 22/24 en als Coosemans zijn opslag mist  halen we de set binnen met 22/25.
De tweede set starten beide ploegen met dezelfde spelers.
Op zijn beurt gaat Haasrode deze set snel van start.

Campforts en Van Dyck gaan aanvallend in de fout , zet daarbij een opslag ace van Baetens er bij en ze staan met 3/0 voor. In deze fase van de wedstrijd speelt een Van Walle wel een goede aanvalsreeks en leid Haasrode naar een voorsprong van 6/3.
Maar Achel verkoopt zijn vel duur , of tenminste dat willen we toch ,en na weer een blok van een zeer sterke Koelewijn , en bloks van Zoodsma/Van Dyck staat het in een mum van tijd weer gelijk op 7/7.
Met een heel stevige Brouns in het achterveld en goed aanvalswerk van onze drie hoekmensen lopen we langzaam uit. Van Dyck receptie , aanval Zoodsma 9/11 , een opslag ace van Zoodsma 9/12.
Brouns receptie pipe aanval van Van de Kamp 11/16 , we lopen dus langzaam maar zeker uit.
Maar dan komt een Peters ook beter in de wedstrijd en na een hele reeks goede spannende rally’s wordt deze set toch nog verloren met 25/22.
Hier zat dus meer , jammer.
Derde set ook weer dezelfde spelers tussen de lijnen.
Ook deze set komt Haasrode beter uit de startblokken dan Achel. Door goede aanvallen van Van Walle en Peters lopen ze uit naar 3/1. Goed blokwerk van Koelewijn op Van Walle , aanvalswerk van Van Dyck en Campforts houden ons gemakkelijk in de set. Tweedehandsbal van Coosemans 6/4 , aanval Zoodsma 6/5 , aanval Dedeyne 7/5, opslagfout Baetens 7/6.
Om maar aan te geven dat er voor elk punt gevochten wordt en geen cadeau’s worden uitgedeeld.
Wedstrijd ligt nu een tijd stil omdat de electronica het laat afweten en de livescore uitvalt. Nadien maar verder zonder deze maar daar merk je op het veld en tribune niet veel van.
Een sterk moment van Van Walle en secuur werk van Peters houden Haasrode in de wedstijd. Zet daar de touche aanvallen van Baetens bij en Achel moet zwaar aan het werk. Maar dat is geen probleem , dat hebben we het hele seizoen al laten zien .
Bij de stand van 17/17komt De Sadeleer een bleke  Pardon vervangen. Dedeyne een opslag ace 18/17 , aanval Koelewijn 18/18 , opslagfout Van Walle 18/19 , aanval Peters 19/19.
Bij 20/21 komt Polman in voor Campforts aan de opslag , Baetens scoort meteen de aanval en de wissel wordt meteen terug gedraaid. De Saedeleer mist zijn opslag 21/22 , Schouren komt in voor aan het net voor Verschueren 21/23  en Haasrode neemt een To. Terug wissel Verschueren en Schouren , Baetens scoort 23/23 , Campforts 23/24, en een blok van Verschueren op Baetens maakt de set uit 23/25.
De vierde set starten we weer in dezelfde startopstellingen.
Ook deze set hetzelfde spelbeeld als de voorgaande . Voor elk punt wordt gevochten , lange rally’s worden gespeeld , en de echt grote winnaar is het talrijke publiek.
Peters wordt een gesel voor Achel , niet echt opvallend maar zeer goed spelen en weinig fouten makend. Set gaat ook weer gelijk op en bij 10/14 neemt Haasrode een eerste To . Van Walle 11/14 , Campforts 11/15 , en bij 13/15 neemt Coach Meertens zijn eerste  To.
Aan beide zijde van het net blijft het achterveld de receptie en verdediging goed verzorgen .
Aanvallen doen beide ploegen hun ding en in het blok scoren ze hun punten. Gevolg hiervan is goed en spannend volleybal door twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Tweede To voor Haasrode is er 18/20,een aanvalsfout van d-een toch bleke Van Walle 18/21 , Baetens en Peters naar 21/22. Aanval Campfort  21/23 , aanval Pardon buiten 23/23 , Van de Kamp aanval buiten 24/23 en een To voor Achel .
En als Campforts ook zijn volgende aanval mist gaat de set naar Haasrode met 25/23.

Ook de 5de set zal het zelfde beeld krijgen als de andere sets. Haasrode loopt al snel uit en dwingt Achel naar een To op 4/1. Peters voor Haasrode en Van Dyck en Campforts voor Achel zijn de scorende spelers….
Terug een doorgooi bal van Coosemans en het staat 6/6.
Polman komt nog in voor Campforts aan de opslag maar na een punt gescoord door Van Walle wordt deze wissel terug gedraaid. Aanval Van de Kamp 10/9 , net duel gewonnen door Baetens 11/10 , blok Koelewijn op Van Walle 11/11.
Koelewijn opslag fout 12/11 , Van Walle ook foute opslag 12/12 , aanval Peters 12/12 , opslag Peters 14 en 15/12 door twee aces .
Jammer , maar het publiek heeft een goede wedstrijd gezien in een goede sfeer.
Op naar volgend week , de beslissende 3de wedstrijd in Haasrode , dus iedereen weer op post.