Skip to main content

En het verhaal eindigt … op ‘Goede Vrijdag’

Een kleine 2000 jaar geleden eindigde het verhaal van de wat rebelse J.C. niet zo prettig: vastgespijkerd op een kruis, ergens voor de poorten van Jeruzalem. Zo ‘goed’ was die vrijdag dus eigenlijk niet.

Op komende Goede Vrijdag, 19 april, eindigt voor Tectum Achel het verhaal van het eerste seizoen in de EuroMillions Volley League, de hoogste klasse van het Belgische volleybal. Het was een spannend, boeiend en al bij al heerlijk seizoen, met gouden letters in het archief van onze club.

De vier grote profclubs mochten veni, vidi, vici zeggen na hun bezoek aan De Koekoek, maar stuk voor stuk kregen ze het even Spaans benauwd… Alleen Roeselare en Maaseik geraakten zonder setverlies weg. Logisch dat uitgerekend die twee alweer gaan knokken voor de titel.

Alle andere teams uit de eerste klasse lieten we in de reguliere competitie alle hoeken van ons halletje zien. Haasrode-Leuven was een randgeval, met die speciale 2-3 (waarover we blijkbaar moeilijk uitgepraat geraken).

De reguliere competitie werd afgesloten op een fantastische 5e plaats. Als beloning mocht ons ‘amateurploegje’ op een doordeweekse woensdag nog even opnieuw helemaal naar Menen om via barragewedstrijden een ultieme gooi te doen naar de Champions Final 4. Ietsje te hoog gegrepen, toch wel. Niet getreurd, de Challenge Final 4 was ook een mooi vooruitzicht, met een Europees ticket als incentive. Dan werd echter duidelijk – graag of niet graag – dat een lang en veeleisend seizoen zijn tol eist. De wil was er nog wel, maar de cocktail van vermoeidheid en decompressie na zoveel euforie vormt een sluipend gif.

Vrijdag stopt het. Het is goed geweest én genoeg geweest voor 2018-2019. Maar voor onze trouwe supporters, die ons een heel jaar vleugels hebben gegeven, gaan onze mannen vrijdagavond nog één keer hun tenen uitkuisen. Kom op, green army!

Vrijdag 19 april, 20u30, sporthal De Koekoek: Tectum Achel – VBC Waremme.

(PP)