Skip to main content

Tectum Achel – Amigos Zoersel 3-1 (25-22, 25-21,23-25,25-16)

Set 1 startte Tectum Achel met Verschueren, Bontje, Zoodsma, Campforts, Van Dyck, Polman en als libero Brouns.
Amigos Zoersel met Colson, Devriese, Hofmans, Blondeel R. ,Oprins, Deville en met de libero Ribbens.

Beide teams startten wat aftastend omdat ze wisten dat verliezen hen mogelijk naar playdowns en dus richting degradatie zou kunnen brengen. Bontje startte met een paar goede aanvallen in het midden en bond de middenman dus bij hem te blijven.  Zoersel klampte gewoon aan naar 4-4. Beide teams probeerden het met veel opslagdruk te maken maar daarbij gingen ze  ook regelmatig in de fout.Campforts heerste in de aanval, Brouns speelde weer een dijk van een wedstrijd in het achterveld, Polman, Van Dijck deden hun ding meer dan goed.
Zoersel probeerde langs een goede Hofmans gelijk tred te houden maar hij kreeg weinig steun van een wat mindere Oprins. Achel nam zijn eerste TO op 16-14 . Aanval van Polman bracht Tectum naar 17-14, blok Bontje 18-15 en Campforts met zijn zoveelste goede aanval 19-16 . Hofmans hield bijna in zijn eentje Zoersel in de wedstrijd en bracht de stand bijna in zijn eentje naar 22-20. Janssen kwam aan opslag nog in voor Bontje en dwong Zoersel in zijn tweede To op 23-20. Hofmans ging dan in de fout gaat, er was dus de setbal waarbij de ingevallen Luyten via een misser de 25-22 op het bord bracht.

In de 2e set startten beide trainers met dezelfde spelers. Achel startte nu feller en stond al vrij vlug voor met 4-1. Een goede receptie van Polman die hij aanvallend ook afmaakte 5-2. Maar Hofmans nam Zoersel opnieuw op sleeptouw tot op gelijke hoogte van Tectum. Oprins bleef vrij matig spelen, en werd gewisseld door Blondeel M. Na een opslagfout van Blondeel en een zoveelste blok van Bontje nam Zoersel zijn tweede TO al op 13-7.
Zoersel was op zoek naar zichzelf, goede aanvallen van van Dyck en Campforts, een zeer goed spelende Polman, Zoodsma die zijn bloks goed zette en druk zette met zijn opslagen, nee Zoersel wist  het even niet meer. Spelverdeler Blondeel werd op 17-11  vervangen door Loosen. De ingekomen Luyten miste zijn opslag en met 20-13 leek de beslissing gevallen. Hofmans dwong coach Meertens nog in een TO op  20-16, maar na goed aanvalswerk van Campforts en van Dijk stond de eindstand van 25-21 snel op het bord.

Ook de derde set hielden de beide trainers vast aan hun beginopstelling. Set ging gelijk op tot  5-5. Oprins werd opnieuw afgeblokt, maakte een lijnfout, het werd 8-5 en Oprins werd gewisseld voor Luyten. Zoodsma bracht Tectum met goede opslagen vrij gemakkelijk naar 10-6. Een lange en zware rally werd door van Dyck afgemaakt 11-8. Maar Zoersel vocht zich langzaam terug in de set met goed spel van Hofmans en Blondeel M.
Na een zeldzame aanvalsfout van Campforts  kwam Schouren hem bij een stand van 11-11 vervangen. Schouren scoorde meteen zijn eerste punt en dwong Zoersel om zijn spelverdelers te weer wisselen, dus Loosen er terug in. Het spelbeeld veranderde, wat meer tempo en variatie, en Achel had even tijd nodig om zich aan te passen. Via 15-12 en een eerste TO van Zoersel bracht de terug ingekomen Blondeel R. via een tweedehands bal  de stand op 19-20. Op karakter haalde Zoersel daarna de set binnen met 23-25.

De vierde set startte Campforts opnieuw in de basis.
Bij Zoersel verdween Oprins naar de bank voor Luyten.

Zoersel startte vrij snedig en staat stond al snel voor met 1-4. Maar Campforts, Polman en van Dyck lieten niet begaan en vochten terug naar 6-6. En meteen via een erg goede verdedigingsbal van Brouns die afgemaakt werd door van Dyck naar 8-6. En toen achtereenvolgens Luyten 12-11, Blondeel M. 13-11 en Deville 14-11 werden afgeblokt nam Zoersel zijn tweede TO al op. Opslagmisser Blondeel, opnieuw een blok op Hofmans  16-12, en Blondeel M. werd vervangen door Vleugels .

Maar de enige ploeg die echt vleugels kreeg was Tectum Achel. Hofmans kon het nu niet meer bolwerken in zijn eentje en ging de fout in 17-12. Oprins wisselde stuivertje met Luyten, scoorde naar 19-13 en miste zijn opslag 20-14. Janssen kwam er aan opslag in voor Bontje bij 20-15, Hofmans miste zijn opslag 21-16. Tijd nu voor de kers op de taart door Polman die laatste 4 punten met halve en hele aces vanaf opslag voor zijn rekening nam, en de eindstand van 25-16 op het bord zette.

Goede en verdiende overwinning bij de afsluiting van het eerste seizoen in Liga A . Door het verlies van Waremme in Gent werden we zelfs 5de . Dat houdt dan wel in dat de volgende playoff-wedstrijden worden uitgevochten tegen en in het verre Menen.

Maar de pret voor het behaalde resultaat is daar niet minder om.

Ward van Dyck werd  ” star of the game “, maar het hadden zeker ook anderen kunnen zijn.