Skip to main content

Tectum Achel – Caruur Gent 3-0 (25-17, 25-21, 25-14)

Eerste wedstrijd die na de bekeruitschakeling in Roeselare en in de verwachting dat de spelers goed hersteld zijn.

De eerste set start Tectum Achel met Verschueren ,Koelewijn, Bontje , Van de Kamp , Van Dyck , Polman en libero Brouns.
Gent start met D’Heer , Ahyi , Ogink , Degruyter , Vandeweyer , Predius en de libero Dufraing.

Gent start deze eerste set met een foute opslag , van de Kamp plaatst daar een goede aanval boven op en het staat 2/0.
Maar beide ploegen starten deze wedstrijd in de wetenschap dat een overwinning een goede zaak is in de rangschikking.
Gent geeft dus meteen weerwerk door opslagen van Ahyi en het aanvalswerk van Predius 3/4.
Maar Achel creëert van bij de start een grote opslagdruk waar Gent steeds meer problemen mee heeft. Gent speelt mee tot 5/5 , bij deze stand gaat Ahyi in de fout bij zijn aanval 6/5. Met Bontje aan opslag maken we een goede reeks en we lopen uit naar 14/8.
Ahyi vindt dan blijkbaar zijn tweede adem en brengt Gent bijna in zijn eentje terug naar 15/13, waarbij coach Meertens zijn eerste TO neemt.
Hierna gaat Tectum Achel als herboren verder. Goed aanvalswerk , druk bij de opslagen en vooral zeer goed blokwerk leveren ons een voorsprong op van 20/14.
Predius geeft aanvallend nog wat weerwerk , Ahyi wordt nog gewisseld voor Dimitrov maar echt veel winst geeft dit niet meer voor Gent, en de eerste set wordt gewonnen met 25/17.

De tweede set starten beide ploegen met dezelfde spelers als in de eerste set. De start van de set gaat gelijk op , ieder team maak beurtelings zijn punt de stand gaat van 3/3 over 5/5 naar 13/13. Het wordt een zwaar bevochten set , Achel blijft echter goed spelen. Opslagdruk blijf , goed aanvalswerk van het hele team , stevig verdedigingswerk aan beide kanten van het net alleen blokkerend wordt Achel met het punt sterker.
Gent neemt na een zoveelste blok van Bontje zijn eerste To bij 19/18. Daarna maakt Polman 20/18 , blok van Polman/Bontje op Predius 20/18. Opnieuw een blok van Bontje 21/18 en de tweede TO van Gent is een feit
Opslag ace van Koelewijn, speelt een zeer goede wedstrijd , en maakt zo 22/18. Predius wordt nu vervangen door Vandecaveye , maar ook deze speler kan het tij niet keren.
En wanneer Vandeweyer zijn opslagmist en van de Kamp scoort staat de eindstand van 25/20 op het bord.

De derde set start Tectum Achel weer met zijn typeploeg , bij Caruur Gent starten ze zoals ze de tweede set zijn gestopt.

De set start zoals we de tweede zijn geëindigd , goed aanvalswerk en zeer sterk blokwerk
Blok van Koelwijn / van de Kamp 2/0, opslagmissers van Ahyi en Ogink brengen ons naar 4/2. Blok van Bontje op D’Heer 4/2 , daarna vallen we even stil en komt Gent terug naar 7/4.
Wanneer van de Kamp Ahyi weer eens afblokt neemt Gent zijn eerste TO.
Van Dyck een goede pipe aanval 9/4,blok Bontje op Vandeweyer 10/4. Er is voor Gent geen doorkomen aan. Nu wordt Predius er uit gehaald en Vandecaveye er terug ingebracht.
Meteen terug een blok van Bontje op Vandecaveye en Achel is nu niet meer te stoppen.
Goede aanvallen van van de Kamp, Polman en Van Dyck, zeer secuur blokwerk van Bontje en Koelewijn brengen Achel in geen tijd naar 16/8 en Gent naar zijn tweede TO.
Andriessen komt er nog in voor Ogink aan de opslag , maar niets kan het tij nu nog keren.
Vandeweyer eindigt met zijn aanvallen steeds in een blok van Bontje , Polman zijn blok op Vandecaveye brengt Achel naar 18/9. Ahyi wordt aan de opslag gewisseld voor Dimitrov , die gaat meteen in de fout 19/9 , Koelewijn weer een ace 20/10 , aanval van Dyck 21/12. Aanvallen van Bontje brengen ons naar 23/14 en 24/14 en Polman mag zijn zeer goede wedstrijd bekronen daar de laatste bal binnen te hameren 25/12.