Skip to main content

Tectum Achel – Decospan Volley Team Menen (2-3)

Thuiswedstrijd nr.2 tegen Decospan Menen.

Na een goede partij vorige week tegen Maaseik hadden we daar allemaal wel goede verwachtingen bij.

Ondanks het feit dat Menen vorige week in Aalst ging winnen , wat toen toch wel een verrassende uitslag bleek.

 

Eerste set.

Tectum Achel start met Verschueren , Campforts , Smit, Koelewijn , Van Dyck , Stapels en als libero Brouns.

Decospan Menen met Steur , Dedeyne , Vanneste ,Lankinen ,Lapkov , Colson en als libero Bille.

Achel neemt een snelle start met goed opslag- en aanvalswerk lopen we al snel uit naar 6-2.

Maar dan al zal blijken dat hun aanvaller Lapkov een gesel voor ons zal worden. Hij brengt in zijn eentje vanop de opslagzon Menen terug op 7-5. Campforts wordt door Verschueren goed bediend en scoort ook zijn punten met goed aanvalswerk. Maar vanaf dit moment zal blijken dat er voor elk punt heel hard moeten worden gewerkt. De receptie komt vrij aardig bij Verschueren en deze kan dan ook goed verdelen. Koelewijn 10-8 , Campforts 11-9 om maar aan te geven dat het heel gelijk op gaat wat punten betreft.

Maar Menen is niet gekomen om te verliezen en gaat vrij zijn kans voor elk punt. Steur (welke normaal de libero is) blijk ook een begenadigd aanvaller te zijn en scoort vlot zijn punten. Zet daar de spelende libero Bille bij en dan heb je een achterveld dat moeilijk te ontwrichten is. Receptioneel gebeuren er bij Menen weinig fouten , verdedigend gaan ze voor elke bal.  Bij 18-18 neemt Coach Meertens zijn eerste TO op.

Van Dyck scoort goed met zijn snelle pipe aanvallen 19-18. Maar dan maakt Laptov weer gelijk 19-19. Dedeynne scoort dan een opslag ace 19-20 en wanneer Stapels dan Laptov toch een keer afblokt neem Menen coach Depestele een TO bij 22-21.

Campforts opslag ace 23-21 en de 2de TO van Menen volgt meteen hierop. Brems komt, bij Menen, Steur vervangen aan de opslag maar Stapels scoort dan meteen hierop 24-22 en de wissel wordt meteen teruggedraaid. Van Dyck opslag , aanval Laptov 24-23 , Colson wordt op zijn beurt door Libert vervangen aan de opslag. Campforts wordt afgeblokt en dan staat het in een keer op 24-24. Laptkov scoort 24-25 , mist dan meteen zijn opslag 25-25 opslag , scoort dan 26-26. Dan komt er een opslagfout van spelverdeler Lankinen 27-26 en wordt Loptav afgeblokt door  Campforts/Smit. De eerste zet is binnen 28-26. 

 

Tweede set straten beide ploegen met dezelfde opstelling.

Vanaf de start van deze set lijkt Menen beter bij de les te zijn. De receptie blijft goed bij de spelverdeler Lankinen ( die goed speelt ! ) komen waardoor hij al zijn aanvallers goed kan bereiken. Als dan ook hun middenspeler Dedeyne begin te scoren krijgt ons blok het moeilijk om te kiezen. Maar Laptov blijft een gesel en als hij 5-8 scoort neemt Achel zijn eerste TO.

Lankinen speelt dan meteen een 2de handsbal over 5-9. Maar ook Achel werkt en vecht om deze wedstrijd binnen te halen , aanval Koelewijn 6-9 , opslag Verschueren 7-9 . Maar de onvermijdelijke Laptov maakt dan 7-10 , netfout Smit 7-11. Ondanks de moeite die Achel ook doet, Menen loopt langzaam van ons weg, opslag ace van Dedeyne 9-15. Stapels wordt afgeblokt bij 9-16 en gewisseld door Dussart. Maar ook hij kan niet verhinderen dat Menen verder uitloopt en halen deze set vrij gemakkelijk binnen met 18/25.

 

Derde set , Dussart blijft staan , voor de rest blijven beide ploegen hetzelfde .

Achel kent in deze set een betere start dan in de voorgaande. Niet dat we ver kunnen uitlopen maar behouden wel telkens een kleine voorsprong. Ons blok werkt beter maar dan blijkt dat Menen de tipbal ook meer dan beheerst en gebruikt deze meermaals zeer goed. Opslag Steur , aanval Smit 9-7 , receptie en aanval Van Dyck 10-7 en als dan Laptov ook aanvallend in de fout gaat staat het 11-7 en neemt Menen zijn eerste TO.

Een Laptov die nu wat wegzakt wordt nu zeer goed bijgestaan door Vanneste en Steur die meer en meer hun punten scoren. Koelewijn aanval 14/12 , Campforts maakt een slechte receptie meteen  af 15/13, Van Dyck pipe aanval 16/13. Laptov opslagfout ( deze is ofwel heel goed en hard maar hij gaat meer en meer de fout in ) 17-13. Vanneste wordt afgeblokt door Koelewijn 18-14. Maar Menen verdedigd op een of andere manier bijna alles, wij moeten bijna elk punt twee keer maken. Zet daar ook hun goed aanvalswerk bij en ze komen langzaam terug in de set , Campforts in blok en het staat 19-18. Aanval Koelewijn 20-18 , Van Dyck opslagfout 20-19. En wanneer Laptov nog een keer in de fout gaat neemt Menen zijn 2de TO bij de stand van 23-20 , set binnen zou je dan denken.

Maar Menen blijft vechten , opslag ace van Laptov 23-21 , meteen daarna een foute 24-21. Blok op Campforts 24-23 en hierbij wordt Steur vervangen door Brems aan de opslag. Terug een foute aanval van Campforts 24-25 en Achel neemt zijn 2de TO op.

Maar ook Menen gaat door Laptov de fout in , hij wordt afgeblokt en het staat 25-25. Koelewijn blokt dan Colson af 26-25 , maar dan scoort toch weer Laptov 26-26 , Colson wordt aan de opslag vervangen door Libert. Van Dyck scoort meteen punt 27-26 en als Laptov aanvallend nog maar eens de fout in gaat staat het 28-26 en is de set binnen.

 

Vierde set, beide ploegen starten hetzelfde.

Set start zoals de voorgaande sets zijn verlopen , gelijk opgaand in puntenverloop en twee hard werkende ploegen. Mooie punten worden afgewisseld door storende fouten maat spannend is het zeker. Campforts 3-3 , fout Lapotov 4-4 , Ace Smit 6-5 , aanval Laptov 6-6 , Koelewijn blok op Laptov 9-7. Kortom set gaat zeer spannend gelijk op , Laptov valt wat weg maar wordt steeds meer bijgestaan door een zeer goed spelende Steur. Achel loopt echter toch een paar punten uit en staat na een blok op Vanneste voor met 12-8 en Menen neemt dan zijn eerste TO.

Aanval Dussart 13-9 , maar Menen laat niet los en blok op diezelfde Dussart is het 15-12 , een opslag ace van een opflakkerende Laptov 15-13. Aanval Colson 16-14 , Laptov 16-15 , Van Dyck 17-15 , Blok Koelewijn op Laptov 18-15 en je denk dat het weer ok is. Niets is dus minder waar , aanval Dedeyne 18-16 en 18-17 en Achel neemt zijn eerste TO.

Aanval Laptov 18-18 , Vanneste begint dan ook goed te scoren 18-19 en aanvallend krijgen we tegen een zeer goed verdedigend Menen geen bal meer op de grond. Met Lankinen aan de opslag loopt Menen langzaam weg en na een ace op Brouns neem Achel vrij snel na de eerste zijn tweede To op bij 18- 21.

Maar ook Achel wil echt deze wedstrijd wel winnen en geeft niet op, aanval Koelewijn 19-21 , Campforts 20-21 , blok op Laptov 21-21 en nu neemt Menen zijn tweede TO.

Meteen zet Koelewijn zijn zoveelste blok 22-21 , aanval Laptov 22-22. Vanneste aan de opslag, aanvalsfout Campforts 22-23 , punt Dedeyne 22-24 en als Vanneste op de pipe scoort hebben ze de set binnen met 22-25.

 

Vijfde set, ook nu straten beide ploegen met dezelfde spelers.

Ook deze set is een weerspiegeling van de vorige. Meteen start het puntenverloop weer gelijk opgaand, beide ploegen vechtend voor elk punt.Aanval Van Dyck 2-2 , Dedeyne 2-3 , tipbal Steur 2-4, aanval Laptov 3-5. De voor Campforts ingekomen Van Solkema scoort punt 4-7 maar gaat dan ook meteen de fout in bij de opslag 4-8. Van Dyck scoort een pipe-aanval 5-9 maar echt dichter bij komen we niet meer. Colson maak 5-10  , dan wordt Steur terug vervangen door Brems aan de opslag  maar Van Solkema scoort punt 6-10. Opslag fout Smit 6-11 , Libert vervangt Colon aan de opslag en gaat naar 6-12. Thomas blokt nog naar 8-13 en als Vanneste de punten 8-14 en 8-15 maakt is de einstand bekend en wint Menen de wedstrijd met 2-3.

Een vel bevochten wedstrijd waarin beide ploegen kansen hadden om ze binnen te halen maar waarbij Menen aan het langste eind trekt. En als je weet dat bij dit Menen nog spelers uit blessure moeten terugkomen is dit zeker geen zwak broertje in deze competitie. Hiervoor zullen alle ploegen moeten opletten.

Een Achel, dat niet zijn beste wedstrijd speelde, hard werkte maar soms ook het geluk niet aan zijn kant had, misschien had er meer in gezeten. Maar dat dachten we vorige week ook en dus moeten we enkel vooruit kijken naar volgende week en de uitwedstrijd in Haasrode trachten tot een goed einde te brengen.

Dus, op naar de volgende!