Skip to main content

Honger, trek of gulzigheid?

Honger, da’s als er in Liga B helemaal niets meer te peuzelen valt: alle tegenstand is met huid en haar opgevreten, twee of drie keer zélfs, en toch blijft er die leegte. Er knaagt iets. Je bent absoluut niet voldaan: da’s de honger om te beginnen aan dat eerste seizoen in de Euromillions Volley League.

Trek, da’s zodra de ergste honger gestild is, zodra je merkt dat het allemaal eetbaar en op de koop toe verdomd lekker is! Da’s het eerste seizoen in het walhalla, de hoogste klasse van het Belgische volleybal. Proeven van al dat lekkers, een enkele keer nog net iets té pikant en té gepeperd, maar de andere keren écht wel spek voor onze bek. Da’s zodra je uitkijkt naar de volgende wedstrijd, niet omdat je scheurt van de honger maar omdat het zo lekker is, omdat het naar méér smaakt.

Gulzigheid, da’s wanneer het hele menu gepasseerd is. Je hebt echt prima gegeten en gedronken, het was overheerlijk en je bent ongelofelijk voldaan. Je hebt zelfs de kers op de taart gekregen! Maar dan zie je nog zo’n overschotje staan… Het hoeft écht niet meer, je weet zelfs niet hoe je het zou moeten binnenproppen, en je weet ook dat je er misschien spijt van krijgt, en tóch ga je decadent gulzig aan de slag… Da’s als je zopas, boven en buiten elke verwachting, dolgelukkig 5e bent geëindigd in de competitie, en dan toch nog begerig lonkt naar die Champions Final 4

Par-ky Menen leek zaterdagavond vooral in de eerste 5 minuten en tegen het einde van de wedstrijd duidelijk te willen maken dat we té gulzig zijn, dat die Champions Final 4 nog net te hoog gegrepen is voor dit eerste seizoen. OK, ons team trekt woensdagavond vol goede moed naar de andere kant van het land voor een herkansing. Met het risico zich een indigestie te vreten. Voor zover Tectum Achel dan een half mirakel forceert, kan het proberen om er ginds komende zaterdag nog een ander, een héél mirakel aan vast te breien… Honger, trek of gulzigheid?

(PP)